Flevoland scoort laag op sportschooldichtheid

Geschreven door Redactie
Flevoland scoort laag op sportschooldichtheid

In Flevoland moet je een stevig stuk fietsen voor een workout. In de provincie is op iedere 16,8 km² een sportschool te vinden.

Elders in het land is de drempel om regelmatig te bewegen lager: landelijk gezien is er namelijk op iedere 10,2 km² een sportschool gevestigd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius. Het onderzoek is gebaseerd op 4.400 sportscholen in Nederland die in 2023 geregistreerd staan op Google Maps.

Urk heeft de meeste sportscholen per km²

In sommige Flevolandse gemeenten is de afstand gelukkig een stuk beter te overzien. Urk heeft de hoogste sportschooldichtheid van Flevoland met een fitness voor elke 1,1 km². Ook Almere scoort goed (4,6 km²).

Gemeente met het best beoordeelde fitnessaanbod

In totaal werden in Flevoland ongeveer 4.500 reviews geanalyseerd. Uit de review-analyse blijkt dat Urk niet alleen het hoogst scoort op de meeste sportscholen in de omgeving, maar dat deze sportscholen ook het hoogst beoordeeld worden. Hieronder zie je de top 3 gemeenten met de best beoordeelde sportscholen:

Urk (gemiddelde score van 4,56 uit 5)

Lelystad (gemiddelde score van 4,51)

Almere (gemiddelde score van 4,5)

Regionale verschillen in openingstijden

In Flevoland zijn de sportscholen gemiddeld 11 uur en 20 minuten open. Dit is langer dan in bijvoorbeeld Gelderland: daar kun je ‘maar’ 10,5 uur terecht voor een workout. In Limburg zijn de ruimste openingstijden van Nederland: 13 uur en 8 minuten per dag.

Benieuwd naar de regionale verschillen tussen Flevolandse gemeenten in dichtheid en beoordelingen? Meer informatie is te vinden op: https://www.laudius.nl/zoveel-sportscholen-zijn-er-bij-jou-in-de-buurt

Onze Ambassadeurs