Wervelende korfbalshow bij Wolderwijd/DYZLE

Geschreven door Redactie

In de laatste zaalwedstrijd van Wolderwijd/DYZLE waren de Corvers uit Hilversum de tegenstanders.

De laagst genoteerde ploeg uit de poule moest toezien hoe Wolderwijd/DYZLE het thuispubliek trakteerde op een wervelende korfbalshow die uiteindelijk eindigde in een overwinning met maar liefst 32-9!

In de heenwedstrijd in Hilversum hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen van Corvers. Om die reden werd de ploeg geïnstrueerd om bal- en looptempo hoog te houden vanaf het begin van de wedstrijd, Hoewel de Hilversummers tot 3-3 bij bleven, werd daarna het gat geslagen. Met een run van vijf doelpunten was het korte tijd later 8-3. Maar anders dan in andere wedstrijden bleef Wolderwijd goed druk zetten, waarna bij rust de kleedkamer opgezocht kon worden met een 18-7 tussenstand.

Vooraf was al aangegeven dat alle aanwezigen van de selectie sowieso speeltijd zouden krijgen. In de rust werden dan ook een aantal wissels doorgevoerd. Ook na rust bleef Wolderwijd goed presteren, ondanks dat de wedstrijd natuurlijk al gespeeld was. Na 10 minuten had Wolderwijd er al weer zes inliggen terwijl Covers op dat moment de eerste na rust konden noteren. Op jacht naar de “30” werd dit moment enkele minuten voor het eindsignaal bereikt. Met een 32-9 stand werd het eind van de wedstrijd (en de competitie) bereikt.

Door het gelijke spel van Huizen kwamen zij in punten gelijk met Wolderwijd, maar dankzij de onderlinge resultaten (tweemaal winst voor Wolderwijd), eindigen de Zeewoldenaren knap op een vierde plek in de eindrangschikking. Felicitaties gaan naar Hellas’63 als overduidelijke en terechte kampioen, zonder puntverlies. Een knappe prestatie maar dat geldt evenzeer voor de vierde plek van Wolderwijd.

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig en gezellig tijdens de derde helft. We gaan ons nu weer opmaken voor de resterende zes wedstrijden van de veldcompetitie die vervolgd wordt op 22 april met een uitwedstrijd tegen de Eemvogels in Soest en op 17 juni eindigt met een slotwedstrijd in Zeewolde tegen Purmer

Doelpuntenmakers: Jan Hoekstra (6), Matthijs Mulder (6), Maarten Bolt (5), Demi Ernsten (3), Bas Kettenis (3), Theanne Links (3), Rick Bultman (3) , Irissa Pape, Lynn Scharft en Anneleen Links.