Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!

Geschreven door Redactie
Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!

Pak de fiets en laat de auto staan. Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen. De lente is nu op zijn mooist! Win, win dus! Doe mee met de challenge: “Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!’’ Meld je aan en ontvang als beloning een gratis een unieke fietssleutelhanger: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook  


Met de fiets kom je overal en is gezond 

Ga je deze week op pad naar supermarkt, school, sportveld of werk? Gun je auto een dagje vrij: pak de fiets. Met de fiets kom je overal en is gezond. Door vaker de fiets te pakken help je het klimaat een handje.
Een fiets stoot geen CO2 uit en verspreid geen ongezonde uitlaatgassen. Door te fietsen neem je ook minder ruimte in op de weg, zorg je voor minder geluidsoverlast en draag je niet bij aan fijnstof. Elke dag dat je fietst en de auto laat staan verklein je de Flevolandse voetafdruk! Gemiddeld scheelt het 130 kg CO2 per maand! Het is ook gezond. Wanneer je regelmatig fietst voel je je fitter en slaap je ‘s nachts vaak beter. Je krijgt een betere doorbloeding en spijsvertering. Daarnaast maak je tijdens het fietsen het stofje endorfine aan wat zorgt voor een goed humeur! Bovendien spaar je kosten. De aanschafprijs van een fiets is goedkoper dan een auto en je hebt geen brandstof- of verzekeringskosten. Met de auto sta je vaker in de file, heb je minder vaak voorrang, moet je stukken omrijden of heb je parkeerstress!  


1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland     

In Mei staan de challenges in het teken van ‘kies schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl     


Onze Ambassadeurs