Dolfinarium: minder kunstjes en meer educatie

Geschreven door Redactie
Dolfinarium: minder kunstjes en meer educatie

Zin in een dagje uit vol avontuur en leerzame ervaringen? Dan is het Dolfinarium in Harderwijk de perfecte plek voor jou! Het Dolfinarium is de afgelopen jaren veranderd van een park waar dieren kunstjes uitvoeren naar een educatief park waar je veel kunt leren over het leven in de zee.

Het Dolfinarium is al jaren een bekende attractie in Nederland. Gelegen in de prachtige stad Harderwijk, is het park de thuisbasis van vele zeedieren, waaronder dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden. Maar de afgelopen jaren heeft het park zichzelf opnieuw uitgevonden en heeft het een nieuwe focus op educatie en minder kunstjes.

Het Dolfinarium heeft zijn missie veranderd en richt zich nu op het behoud en de bescherming van zeedieren. Dit betekent dat er meer aandacht is voor educatie over de dieren en hun natuurlijke leefomgeving. In plaats van het laten zien van kunstjes en trucjes, worden er nu educatieve shows gegeven waarbij het gedrag en de eigenschappen van de dieren worden uitgelegd. Een van de nieuwe shows die recentelijk is geïntroduceerd, is de walrussenpresentatie. Hierbij worden de bezoe- kers meegenomen in de wereld van de walrussen en wordt er verteld over hun leefomgeving en gewoonten. Ook worden er vragen beantwoord over het belang van het beschermen van deze bijzondere dieren. Het Dolfinarium is een prachtige plek waar je niet alleen kan genieten van de zeedieren, maar ook kan leren over hun natuurlijke leefomgeving en het belang van het beschermen van deze dieren. Het park heeft een nieuwe focus op educatie en minder kunstjes, wat zorgt voor een unieke en bijzondere ervaring voor jong en oud. Dus waar wacht je nog op? Plan snel je bezoek aan het Dolfinarium en ontdek zelf wat het park te bieden heeft! Naast het bekijken van de verschillende shows en bewonderen van de dieren, kun je ge- nieten van een hapje en een drankje bij een van de vele restaurants en eetgelegenheden in het park. Ook heeft het Dolfinarium verschillende souvenirwinkels waar je unieke aandenkens kunt kopen, zoals knuffel dolfijnen die geluid maken, t-shirts, sleutelhangers en nog veel meer. Zo kun je een mooie herinnering mee naar huis nemen en terugdenken aan een dag vol avontuur en plezier.

Feitjes over de dieren in de Dolfinarium:

Dolfijnen zijn niet alleen geweldige zwemmers, maar ook slimme dieren. Ze kunnen allerlei kunstjes leren en begrijpen zelfs gebaren en opdrachten van hun trainers.

Zeehonden hebben een laag lichaamsvet en een dikke vacht om ze warm te houden in koud water. Ze kunnen tot wel 15 minuten onder water blijven!

Walrussen zijn niet alleen groot en zwaar, maar ook erg lenig. Ze kunnen hun lichaamsgewicht gebruiken om zichzelf uit het water te tillen en op het land te bewegen.

Bruinvissen zijn eigenlijk kleine dolfijnen, maar dan zonder de kenmerkende lange snuit. Ze zijn erg wendbaar en kunnen makkelijk manoeuvreren tussen de rotsen en de kelp in ondiepe wateren.

Roggen hebben geen botten, maar een kraakbeenachtig skelet. Hierdoor zijn ze erg flexibel en kunnen ze makkelijk door het water bewegen.

De tuimelaar is een van de bekendste dolfijnsoorten en is te herkennen aan de karakteristieke flippers die naar boven wijzen. Ze hebben een grote hersenmassa in verhouding tot hun lichaamsgrootte, wat suggereert dat ze zeer intelligent zijn.

Onze Ambassadeurs