Strijder; Een geslaagde familiefilm met een aangrijpend verhaal

Geschreven door Redactie
Strijder; Een geslaagde familiefilm met een aangrijpend verhaal

Voetbal is nog steeds de meest populaire sport onder jongeren. Het is dan ook niet zo gek dat hier films over zijn gemaakt. Op vrijdag 21 juli 2023 om 13:00 uur is de jeugdfilm ‘Strijder’ uit 2022 te zien in de theaterzaal van het Huis van Ermelo. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding: de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel.

De eerst onafscheidelijke vrienden trainen niet meer samen. Youssef traint met het team en Dylan met de stoere skater Maya, het meisje op wie hij een oogje heeft. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Zal het de jongens lukken om samen de Touzani-cup te winnen?

Soufiane Touzani, de koning van de baltrucs die vooral onder jongeren enorm populair is geworden dankzij zijn tv-programma met voetbalsterren, Tika Taka Touzani. Met zijn buitengewone balgevoel verovert hij ook de harten van meer zo’n 1,15 miljoen volgers op zijn YouTube-kanaal, TouzaniTV. Strijder is een film die je niet alleen geweldige voetbalacties laat zien, maar ook een verhaal vertelt dat jongeren en volwassenen aanspreekt met een achterliggende boodschap.

Nog voordat de wereldpremière van Strijder in 2022 een feit was, is de film genomineerd voor het internationale ZLÍN FILM FESTIVAL; het oudste én grootste jeugdfilmfestival ter wereld.

Kom jij naar de film Strijder? Het eerste drankje krijg je van ons. Bestel je tickets nu online via https://cultuurinermelo.nl/voorstelling/strijder/

Onze Ambassadeurs