'Alleen naar afvalbrengstation in noodgevallen'

Geschreven door Redactie
'Alleen naar afvalbrengstation in noodgevallen'

Leefbaar Zeewolde wil dat het college van burgemeester en wethouders inwoners verzoekt om alleen in noodgevallen naar het afvalbrengstation te gaan. In een brief aan het college schrijft de partij dat er wel al een beleidslijn voor is, maar dat er nu nog te weinig mensen van weten. 

Bij het afvalbrengstation in Zeewolde is eerder al de regel ingesteld dat er maximaal vijf auto's tegelijk op het terrein mogen. Dat wordt gecommuniceerd op bijvoorbeeld de website van de gemeente. De oproep om alleen te komen als het uiterst noodzakelijk is, bijvoorbeeld in verband met een verhuizing, staat daar echter niet bij vermeld.  

In de brief schrijft Leefbaar Zeewolde dat er 9 april een memo over de beleidslijn is verstuurd naar de gemeenteraadsleden. Omdat veel inwoners van de gemeente er niks over weten, staat er nu vaak nog een lange wachtrij bij het afvalbrengstation. Dat zorgt er weer voor dat mensen die geen zin hebben in de wachtrij te staan, hun afval ergens illegaal dumpen, concludeert de partij.  

Leefbaar Zeewolde roept het college daarom op om de oproep duidelijker te communiceren naar de Zeewoldenaren en na te denken over manieren om de innamecapaciteit van grofvuil en tuinafval te verhogen. 

Onze Ambassadeurs