Schoolbesturen denken aan lesgeven in ploegen

Geschreven door Redactie
Schoolbesturen denken aan lesgeven in ploegen

Basisschoolleerlingen krijgen straks mogelijk lessen in ploegen. Dat idee wordt onder meer omarmd door stichting Ante en schoolvereniging Rehoboth, die meerdere scholen besturen in Dronten, Zeewolde en Urk.


Bij het lesgeven in ploegen krijgt bijvoorbeeld de ene helft van een groep leerlingen fysiek les van een leerkracht en de andere groep kinderen volgt de lessen digitaal. Op die manier kan er binnen de school anderhalve meter afstand worden gehouden, verwachten de bestuurders.


Overigens denkt voorzitter Geurt Morren van stichting Ante dat deze manier van lesgeven lastig is in kleutergroepen, maar voor de hogere klassen zou het moeten kunnen werken. Morren hoopt dat de scholen na de meivakantie weer open mogen, zodat sommige ouders weer kunnen gaan werken.


Johan de Jong van Rehoboth overweegt om drie ploegen per dag in te voeren. De schoolvereniging op Urk zou dan maximaal acht tot tien leerlingen in elk klaslokaal toelaten. Daarnaast is de vereniging druk bezig om extra hygiënemateriaal in te slaan. De Jong wacht met smart op nieuwe richtlijnen vanuit de overheid. Ook de scholen op Urk zullen de meivakantie gebruiken om de scholen zo goed mogelijk in te richten op eventuele nieuwe maatregelen.

Onze Ambassadeurs