Nationale Buitenlesdag: rekenen en taal in de buitenlucht

Geschreven door Redactie
Nationale Buitenlesdag: rekenen en taal in de buitenlucht

Nationale Buitenlesdag: rekenen en taal in de buitenlucht

Een recordaantal van 70 Flevolandse basisscholen deed dinsdagochtend mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag gaan leerlingen naar buiten voor een speelse les in de frisse lucht. Eén van de deelnemende scholen was de Brandaris uit Dronten. 


Leerlingen uit groep 3 van de Brandaris kregen een actieve taalles op het schoolplein. Ze liepen een parcours en lazen meerdere woorden die ze vervolgens met het stoepkrijt op de tegels schreven. Het werd zo een combinatie tussen spelen en leren. Al is dat al dagelijkse praktijk voor groep 3 op de Brandaris, zegt juf Kelly Brouwer. "Niet alleen op het plein, maar ook in de klas. Met lezen is het op de stoel zitten, op de stoel staan, op de tafel zitten. Heel veel afwisseling." 


Met de jaarlijkse buitenles krijgen leerlingen frisse lucht binnen en worden ze blootgesteld aan natuurlijk daglicht. Dat zorgt volgens de initiatiefnemers van de dag voor minder vermoeidheid en mogelijk ook voor een positief effect op het leervermogen. Juf Kelly Brouwer beaamt dat als het gaat om haar leerlingen. "Voor de focus en concentratie is het heel belangrijk om af te wisselen en te bewegen."

Onze Ambassadeurs