Vooral uitzendkrachten en horecapersoneel verloren baan

Geschreven door Redactie
Vooral uitzendkrachten en horecapersoneel verloren baan

Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland is in maart toegenomen. Volgens het UWV verloren vooral uitzendkrachten en horecapersoneel hun baan in onze provincie. Maar ook meer winkelpersoneel en chauffeurs deden een beroep op een WW-uitkering.

Door de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus Covid-19 viel een groot deel van de werkzaamheden stil in sectoren zoals horeca, cultuur, detailhandel non-food en transport.


In maart werden in Flevoland 1.101 nieuwe WW-uitkeringen aangevraagd en 763 WW-uitkeringen beëindigd. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen nam in maart met 56% toe ten opzichte van februari. In voorgaande jaren was het aantal nieuwe uitkeringen in maart juist lager dan in februari.


Eind vorige maand telde Flevoland 6.950 WW-uitkeringen. Dat is 3,1% van de Flevolandse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland nam in maart toe met 331 uitkeringen (4,8%) ten opzichte van vorige maand. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Flevoland nog altijd 804 lager (10,3%).


Landelijk nam afgelopen maand vooral het aantal nieuwe uitkeringen toe vanuit de horeca en catering, uitzendbedrijven en de cultuursector. In deze sectoren verloren vooral veel jongeren hun baan. De uitbraak van het coronavirus en de 'intelligente lockdown' legden de werkzaamheden stil in sectoren als horeca en cultuur, sport & recreatie. Maar ook in de detailhandel, non-food en vervoersector viel een groot deel van de werkzaamheden weg. Vanuit deze sectoren kwamen ook meer mensen in de WW terecht.


Andere sectoren merkten volgens het UWV op een andere manier de gevolgen van de coronacrisis. Zo nam in zorg & welzijn de werkgelegenheid toe en daalde het aantal WW-uitkeringen. Ook in de bouw nam het aantal WW-uitkeringen nog af, een gevolg van herstel na de bouwstop in de winter.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit onderdeel niet kunt zien.

Onze Ambassadeurs