Curator verwacht grote stijging van faillissementen

Geschreven door Redactie
Curator verwacht grote stijging van faillissementen

Curator Joris Boddaert van Davids Advokaten verwacht de komende maanden een grote stijging van bedrijven die omvallen door de coronacrisis, ondanks dat het aantal faillissementen vorige maand nog afnam.

Zijn advies aan bedrijven die op omvallen staan is; kijk op tijd naar je mogelijkheden, zorg dat je professioneel advies krijgt en praat met je schuldeisers.


Ondanks dat een stijgend aantal faillissementen extra werk betekent voor Boddaert, hangt hij niet de vlag uit. "Het gaat in de kern om financieel gezonde bedrijven. Maar ze zitten in een sector waar eigenlijk gewoon alle inkomsten uit zijn geslagen."


Als voorbeeld noemt hij de horecasector. Voor een restaurant zit een doorstart er volgens de curator niet in. Een overnamekandidaat weet namelijk dat een restaurant voorlopig niet open kan. En als het restaurant open mag, heeft de nieuwe eigenaar te maken met de '1,5 meter samenleving'. "En dat trekt een zware wissel op de inkomsten", aldus Boddaert. Daarnaast is de inboedel van een restaurant op het moment weinig waard, omdat er weinig nieuwe restaurants worden geopend. Daardoor is de markt voor tafels, stoelen, bestek en snijmachine krap.

Onze Ambassadeurs