'Pre-corona gedrag' eerste proefevenement

Geschreven door Redactie
'Pre-corona gedrag' eerste proefevenement

In het Beatrix Theater in Utrecht leek het vandaag weer even 'normaal'. Of misschien toch niet: de 500 bezoekers moesten bij binnenkomst een negatieve PCR-coronatest laten zien, ondergingen een temperatuurmeting en moeten zich over vijf dagen opnieuw laten testen.

Het zakelijke congres in het theater was het eerste poef evenement. In totaal gaan ze er 8 proberen. De komende vier weken volgen experimenten met een cabaretvoorstelling, voetbalwedstrijden en muziekevenementen. De centrale vraag: onder welke voorwaarden kunnen we straks weer veilig evenementen organiseren?

De proeven worden georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een initiatief van de evenementenbranche dat wordt ondersteund door de overheid.

Deelnemers aan de proeven worden in verschillende 'bubbels' verdeeld. Die bubbels komen niet met elkaar in aanraking. Zo heeft iedere groep een eigen ingang en een eigen wc.

Pieter Lubberts van Fieldlab verwacht niet dat als de proeven succesvol zijn, de evenementenbranche binnen nu en een paar maanden "alles weer heeft opgetuigd", maar hoopt wel dat er in de zomer weer een en ander kan met festivals.

"We zitten nu nog in een te hoog besmettingsrisico in Nederland, maar we zijn ons aan het voorbereiden op het moment dat de besmettingen weer naar beneden gaan."





Onze Ambassadeurs