Ruim helft van bedrijven vreest voor eigen toekomst

Geschreven door Redactie
Ruim helft van bedrijven vreest voor eigen toekomst

Ruim de helft van de bedrijven in Flevoland is bang ten onder te gaan als de coronacrisis langer dan een half jaar aanhoudt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven.



Meer dan een vijfde van de ondernemers uit de provincie zei begin april het nog maar tot en met mei uit te kunnen houden. Slechts een tiende van de Flevolandse ondernemers kan het langer dan een jaar uitzingen.


Het CBS deed in april samen met een aantal partners onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis. De woensdag afgekondigde versoepelingen zijn dus niet meegenomen in de inschatting van de ondernemers. Landelijk gezien viel het op dat vooral kleine bedrijven pessimistischer zijn over hun voortbestaan. Met name ondernemers in de horeca, de auto- en motorbranche en de cultuur, sport en recreatiesector verwachten een afname van de omzet door corona.




In de horeca wordt het meeste verlies aan werkgelegenheid verwacht: 85 procent verwacht het personeelsbestand te moeten afslanken, waarvan bijna zestig procent met meer dan twintig procent.

Onze Ambassadeurs