Vandaag is het nationale mario dag!

Geschreven door Redactie

Nationale Mario Dag op 10 maart herkent een iconisch personage uit een populaire videogame.

Het personage, tegenwoordig bekend als Mario, verscheen voor het eerst in 1981 in een spel genaamd Donkey Kong, gemaakt door Nintendo.

Toegewijde fans kenden Mario al voor zijn tijd als loodgieter. Bij zijn creatie portretteert Donkey Kong Mario als een timmerman genaamd Jumpman. In 1983 lanceerde Nintendo een nieuw spel waarin slechterik Jumpman zichzelf opnieuw uitvindt in een Italiaanse loodgieter die prinsessen redt.

De Italiaanse loodgieters Mario en zijn broer Luigi worden geconfronteerd met tal van obstakels in de games die door Nintendo worden geproduceerd. In de loop der jaren hebben gamers Mario geholpen om verschillende landschappen te doorkruisen om Princess Toadstool of Princess Peach te redden, afhankelijk van de game die ze spelen. Ongeacht het koninkrijk of de melkweg, fans van videogames vinden de games vermakelijk en uitdagend. Velen zullen toegeven dat ze de personages vertederend vinden. De verhaallijnen zorgen voor urenlang speelplezier en blijven onderdeel van het popcultuurlandschap.

Leuke weetjes over Mario

- Net als bij Michael Michaels of Adam Adams, is Mario's achternaam zijn voornaam. - - - Luigi en Mario staan ​​bekend als de Mario Brothers die Mario's achternaam Mario maken.
- Misschien is er een reden waarom National Blueberry Popover Day dezelfde datum deelt. Mario duikt op in allerlei andere videogames.
- Met meer dan 210 miljoen verkochte exemplaren van de Mario-gameserie is Mario een van de meest populaire videogames aller tijden.

Wat kan je doen vandaag?

- Vier het door vrienden en familie uit te nodigen om te spelen.
- Organiseer een videogametoernooi.
-  Nodig iedereen uit voor een moordmysterie-avond met videogamekarakters.
- Maak snacks die favoriete power-ups vertegenwoordigen.

Probeer deze ideeën uit en deel meer door #NationalMarioDay te gebruiken op sociale media.


Onze Ambassadeurs