Politiebewaking Ace Pharmaceuticals voorbij

Geschreven door Redactie
Politiebewaking Ace Pharmaceuticals voorbij

De politie wordt niet langer ingezet om het pand van Ace Pharmaceuticals in Zeewolde te bewaken. Alle zichtbare inzet vanuit auto's en mobiele units die rondom het pand waren geplaatst, is weg. Volgens het Openbaar Ministerie is er nog wel beveiliging, maar is het niet meer nodig dat de politie dat doet.  

Het pand op bedrijventerrein Schepenveld werd vanaf medio maart permanent bewaakt. Ace produceert het malariamedicijn chloroquine, waarvan bekend is dat het gezondheidsklachten kan verlichten die door corona ontstaan. Het RIVM adviseert ziekenhuizen om het middel te gebruiken bij ernstig zieke coronapatiënten.  

Aan de redactie van tv-programma EénVandaag liet directeur Jan Willem Popma weten dat hij zowel bij zijn bedrijf als thuis 'vage types' op bezoek kreeg. 

In eerste instantie wilde de politie alleen kwijt dat de permanente bewaking een algemene voorzorgsmaatregel was in verband met de coronapandemie. Later, in april, zei de politie dat er geen signalen waren die duiden op verstoring van het bedrijfsproces van Ace of dreigementen richting het bedrijf. Desondanks hield de politie de beveiliging nog een paar weken aan. 

Onze Ambassadeurs