Geen nieuwe coronadoden in provincie

Geschreven door Redactie
Geen nieuwe coronadoden in provincie

De afgelopen 24 uur zijn er in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen gemeld door het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie blijft daarmee 82.

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5680. Dat zijn er tien meer dan zaterdag.

Besmettingen

Volgens het RIVM zijn er nu 879 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zes meer dan zaterdag. In heel Nederland zijn nu 43.995 positieve tests (+125) geregistreerd.

Ziekenhuisopnames

In Flevoland is sinds donderdag één nieuwe corona-gerelateerde ziekenhuisopname geregistreerd. Het gaat om iemand uit Dronten. Volgens de nieuwste gegevens is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 30, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 263 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.552 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 15 meer dan donderdag.

Ontwikkeling van cijfers

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers

Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Onze Ambassadeurs