Eén nieuwe besmetting, geen doden of ziekenhuisopnames

Geschreven door Redactie
Eén nieuwe besmetting, geen doden of ziekenhuisopnames

In Flevoland is er sinds zondag 1 nieuwe besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Sinds het begin van de pandemie is het virus nu bij 900 Flevolanders vastgesteld. Het aantal sterfgevallen in Flevoland bleef voor de negende dag op rij ongewijzigd: 82.  

Ziekenhuisopnames 

Het aantal mensen dat vanwege het virus moest worden opgenomen in het ziekenhuis is niet toegenomen. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. 

In totaal zijn tot nu toe 265 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.680 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 8 meer dan zondag. 

Sterfgevallen 

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.830. Dat zijn er 8 meer dan zondag. 

Besmettingen 

Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 45.445 positieve tests (+209) geregistreerd.

Onze Ambassadeurs