Tulpeiland wordt zomerse bloemenzee

Geschreven door Redactie
Tulpeiland wordt zomerse bloemenzee

Het tulpeiland in Zeewolde is ingezaaid met een een bloemenmengsel. Hierin zitten onder meer klaprozen, korenbloemen, zonnebloemen en siergras. De gemeente Zeewolde en groep agrariërs willen op deze manier het tulpeiland ook in de zomermaanden een kleurrijk uiterlijk geven.  

"We willen de samenleving vreugde en blijdschap brengen", zegt agrariër Rick Klink. Hij is één van de boeren die het project met de gemeente Zeewolde is begonnen. Hij reed met de zaaimachine langs de contouren van het eiland.  

Met het tulpeiland wil je de lente in je bol creëren." 

— Rick Klink, agrariër 

"Met het tulpeiland wil je de lente in je bol creëren", aldus Klink. In de zomermaanden willen de boeren dat gevoel doorzetten en daarom is besloten om het bloemenmengsel te zaaien. 

150.000 tulpenbollen 

Vorig jaar herfst werden bijna 150-duizend tulpenbollen geplant op het eiland in het Wolderwijd. Dit voorjaar was het voor Zeewolde dé toeristische trekpleister. Veel mensen maakten in het begin van de coronacrisis een wandeling naar de tulpen. Het was dusdanig druk dat de gemeente de toegangsweg naar het schiereiland afsloot. 

Als het aan de boeren ligt, worden op het tulpeiland dit najaar weer tulpenbollen gepoot. Deze komen dan in een baan naast het bloemenmengsel.

Onze Ambassadeurs