Omroep Flevoland komt met tv-serie 'Flevolanders in Coronatijd'

Geschreven door Redactie
Omroep Flevoland komt met tv-serie 'Flevolanders in Coronatijd'

Omroep Flevoland begint zaterdag met het uitzenden van de nieuwe tv-serie Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd. Omroep Flevoland, Batavialand (flevolandsgeheugen.nl), FlevoMeer Bibliotheek, De Nieuwe Bibliotheek en ondersteuningsorganisatie Bibliotheeknetwerk Flevoland werken samen om verhalen van Flevolanders tijdens de coronacrisis vast te leggen voor de toekomst.


Het project 'Flevolanders in Coronatijd' is begonnen met het verzamelen van persoonlijke verhalen van Flevolanders uit verschillende leeftijdscategorieën en dwars door de samenleving. Zij vertellen wat de coronamaatregelen voor hen betekenen in het dagelijkse leven.


Hoe vinden we het om thuis te zitten? Thuis onderwijs te volgen? En hoe onzeker is het bestaan als ondernemer nu? We maken op dit moment iets mee dat ongekend is voor naoorlogse generaties en dat leidt tot oneindig veel verhalen.


De individuele portretten uit de serie Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd zijn te bekijken op de gezamenlijke website www.hoegaathetmetons.nl. Afleveringen rond de portretten worden wekelijks uitgezonden op Omroep Flevoland. Vanuit deze verzameling aan verhalen wordt opgeroepen om ook een eigen verhaal in te sturen. De volledige collectie verhalen krijgt uiteindelijk een plek op de website van Flevolands Geheugen.


De eerste aflevering van Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd is op zaterdag 30 mei vanaf 8:19 uur. Het programma zal elk uur herhaald worden.

Onze Ambassadeurs