Meerderheid PS wil einde aan verhuurdersheffing

Geschreven door Redactie
Meerderheid PS wil einde aan verhuurdersheffing

Een meerderheid van Provinciale Staten wil dat er een einde komt aan de verhuurdersheffing. Dat is een belasting die woningcorporaties moeten betalen aan het Rijk.



De provincie kan de heffing niet zelf afschaffen. In de motie van SP, FvD en 50Plus die gisteren is aangenomen staat dat er vanuit de provincie gelobbyd moet worden om een einde te maken aan de heffing.




Draagvlak

De provincie Flevoland is niet het enige orgaan dat zich uitspreekt tegen de heffing. De Vereniging Nederlandse Gemeentes en de Woonbond spraken zich begin deze maand uit tegen de heffing. Woningcorporaties doen dat al veel langer. Ook in de Tweede Kamer neemt de kritiek op de heffing toe.




Verdubbeling

Het grootste bezwaar van alle partijen is dat er door deze heffing, die het Rijk zo'n 1,7 miljard euro per jaar oplevert, minder sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Dat terwijl er juist veel behoefte is aan extra woningen. Uit onderzoek van onderzoeksbureaus Companen en Thésor blijkt zelfs dat er twee keer zoveel woningen gebouwd hadden kunnen worden zonder de heffing.

Onze Ambassadeurs