Provincie blij met steun voor cultuursector

Geschreven door Redactie
Provincie blij met steun voor cultuursector

De provincie en de gemeente Almere zijn 'verheugd' dat twee Flevolandse culturele instellingen waarschijnlijk de komende vier jaar subsidie krijgen van het Rijk.


Theatergezelschap BonteHond en het nieuwe Kunstmuseum Flevoland zijn opgenomen in het advies van de Raad voor Cultuur om vanaf volgend jaar tot en met 2024 subsidie te krijgen.


Gedeputeerde Michiel Rijsberman is niet verrast over de 700.000 euro aan steun voor BonteHond. Het jeugdtheatergezelschap presteert volgens hem al jaren op een hoog nationaal en internationaal niveau. Het is daarmee voor Flevoland van grote waarde.


De gedeputeerde is blij dat de Raad voor Cultuur positief oordeelt over het Kunstmuseum. Dat is nog in oprichting, maar wordt nu al gezien als verrassend en vernieuwend. Het museum gaat een collectie gemeentelijk en provinciaal erfgoed beheren.


Ondanks de afwijzing van de aanvraag door FlevoLAB is Rijsberman toch niet ontevreden. De Raad voor Cultuur ziet de samenwerking tussen BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, 2turvenhoog en StrandLAB Almere als 'interessant.' De Raad heeft minister Van Engelshoven voorgesteld om het initiatief in te passen in een regeling voor verbreding en vernieuwing van kunstaanbod. Rijsberman geeft aan dat hij hierover zeker met de minister in gesprek zal gaan.

Onze Ambassadeurs