Tactus verslavingszorg: "Beeldschermgebruik gaat om balans"

Geschreven door Redactie
Tactus verslavingszorg:

Bij het gebruik van beeldschermen door jongeren draait het allemaal om balans. Dat zegt Charmaine van Epen, preventiemedewerker van Tactus verslavingszorg.


"We zitten de laatste weken allemaal op elkaars lip. Dus ouders zien het ook meer. Je kunt niet zeggen: drie uur is te veel", aldus Van Epen. "Als een jongere ook aandacht heeft voor school, sport en vrienden én zit te gamen of op social media zit, dan kan dat prima. Maar als hij of zij al die dingen verwaarloost, dan kan er sprake zijn van problematisch gebruik."


Advieslijn

Tactus heeft een advieslijn, waar onder andere ouders heen kunnen bellen bij vragen over beeldschermgebruik. "Wij krijgen veel vragen van ouders: mijn kind zit veel op zijn telefoon: is hij verslaafd?", zegt Van Epen. "Het gaat dus allemaal om de balans. Je moet er met elkaar over in gesprek en er afspraken over maken."


Positief

Van Epen benadrukt dat beeldschermgebruik ook positieve kanten heeft: "Je kunt vanuit huis goed contact maken met school en anderen. Het is ook goed voor de hand-oog-coördinatie en het leren van een tweede taal."


Heb je vragen over beeldschermgebruik? Voor jezelf of voor anderen. Dan kun je terecht bij Tactus verslavingszorg via 088 382 28 87.

Onze Ambassadeurs