Voorbereidingen voor derde teststraat in noorden provincie

Geschreven door Redactie
Voorbereidingen voor derde teststraat in noorden provincie

GGD Flevoland heeft beginnende voorbereidingen getroffen voor een derde corona-teststraat in het noorden van de provincie. Dat zegt woordvoerder Sven van der Burg.


Vorige week donderdag werd de tweede teststraat in Flevoland geopend in de brandweerkazerne aan de Markerkant in Almere. Sindsdien zijn er 432 mensen getest op het virus. Elke dag komen er ongeveer 100 mensen langs met klachten.


''Als die vraag nou heel erg toeneemt, dan zijn we bereid, en die voorbereidingen hebben we al een beetje getroffen, om in het noorden van de provincie mogelijk een teststraat neer te zetten. ''


Weinig positieve testen in Almere

Tot nu toe hebben maar weinig mensen een positieve uitslag. Woordvoerder Sven van den Burg van GGD Flevoland: ''Dat ligt ongeveer rond de 1 procent en dat is heel erg laag. Dat verbaast ons opzich niet omdat Flevoland sowieso onderaan bungelt qua aantal besmettingen. En dat is opzich goed nieuws.''


In Lelystad zit ook een teststraat. Die ging als eerste open. Tussen 1 en 4 juni had van de 534 geteste mensen 1,6 procent het coronavirus.

Onze Ambassadeurs