Honderden kilo's bokkenvlees gratis voor de horeca

Geschreven door Redactie
Honderden kilo's bokkenvlees gratis voor de horeca

Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland zit met 800 kilo bokkenvlees in haar maag. Er is geen vraag naar. Daarom biedt Horizon het nu gratis aan. 

Horecagelegenheden die bokkenvlees op de kaart willen zetten en klanten ermee willen laten kennismaken, mogen het voor niets ophalen om het meer bekendheid te geven. 

Twee jaar geleden begon een pilot om bokkenvlees in Flevoland te promoten. Normaal worden bokjes na de geboorte vernietigd of gebruikt voor diervoer, bijvoorbeeld kattenbrokjes. Het plan was om de dieren op te mesten en het vlees bij restaurants op de kaart te krijgen. Er bleek te weinig vraag naar het bokkenvlees te zijn en toen de horeca op slot ging al helemaal niet meer. 

Het project is inmiddels gestopt, maar er liggen nog wel honderden kilo’s bokkenvlees in de vriezer. Het is verwerkt in gerechten als rendang en goulash. Dat wordt nu gratis ter promotie aangeboden. Met de geitensector gaat het in principe goed. Juist daarom worden er ook steeds meer bokjes geboren. Ze zijn een bijproduct in de geitensector, die in principe draait om melk en geitenkaas. Dat wordt steeds meer geconsumeerd. 

Ook al is dit project mislukt, er blijft hoop voor de toekomst, denken de geitenhouders. Als de horeca weer helemaal geopend is, komt er misschien wel vraag naar bokkenvlees.

Onze Ambassadeurs