Gratis 'proeven aan sport'

Geschreven door Redactie
Gratis 'proeven aan sport'

Inwoners van Zeewolde kunnen deze hele zomer bij verschillende sportverenigingen in het dorp bewegen. Zo'n veertien verenigingen hebben zich aangesloten bij de actie Zomersport. 

Bob Verstralen: "Het doel is om iedereen te laten bewegen en om mensen kennis te laten maken met nieuwe sporten." Zomersport is een initiatief van de gemeente Zeewolde en veel sportaanbieders. Op de website van de organisatie staan alle verenigingen die meedoen en heel veel verschillende activiteiten waaraan je mee kan doen. Op deze site zie je in een handig overzicht wat er zoal aangeboden wordt. Daar kun je je direct aanmelden voor de proeflessen. Voordeel is ook dat je geen lid hoeft te worden van de vereniging. 

Meestal is het 'proeven aan sport' iets dat voor kinderen wordt georganiseerd. Verstralen:"Juist in tijd is het belangrijk dat iedereen voldoende sport en beweegt. Vandaar dit initiatief in Zeewolde." 

Er doen veel sportverenigingen mee aan de Zomersport-actie. Je kan uit veel verschillende sporten kiezen, zoals: atletiek, voetbal, korfbal, maar ook yoga en cross-fit, volleybal, tennis en dansen. En ja, de proeflessen zijn gratis: "Inderdaad, want het aanbod bestaat vooral uit al bestaande proeflessen. Alleen wist niet iedereen dat het bestond en wij hebben dat nu overzichtelijk op een rijtje gezet", aldus Bob Verstralen.

Onze Ambassadeurs