Onbegrip bij bowlingbanen over verschil in coronaregels

Geschreven door Redactie
Onbegrip bij bowlingbanen over verschil in coronaregels

Eigenaren van een aantal bowlingbanen in onze provincie voelen zich achtergesteld door Veiligheidsregio Flevoland ten opzichte van hun collega's in andere provincies.

Mogen in de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland de bowlingbanen op dit moment al open, in Flevoland mag dat nog niet. De reden is dat Veiligheidsregio Flevoland bowlingsbanen als een binnensportbedrijf ziet en die mogen volgens de landelijke richtlijn van het RIVM nog niet open. Word je gezien als een horecabedrijf, dat mag je wel open met maximaal dertig bezoekers. Oneerlijk, vinden de ondernemers in Flevoland.

Volgens Madou Klaare van Bowling Lelystad is het gewoon willekeur. "Hier in Lelystad is men heel halsstarrig. Er wordt gewoon met ons gesold en dat is heel ongezond voor ons bedrijf."

Ook Gert-Jan van Maanen van bowlingbaan Harderwijk snapt niets van het beleid in Flevoland. Hij heeft een bowlingbaan in Harderwijk die al open is maar zijn zaak in Almere is nog potdicht. "Waar ik heel erg van geschrokken ben is het gemak waarmee in Almere wordt gezegd, 'je gaat pas op 1 september open', zonder zich te verdiepen in de materie."

Gelukkig komen er snel versoepelingen aan, zo is aangekondigd. "We moeten nu echt gaan draaien voordat we personeel moeten ontslaan", aldus Madou van Klaare.

Onze Ambassadeurs