Anderhalve meter onhaalbaar op volle stranden

Geschreven door Redactie
Anderhalve meter onhaalbaar op volle stranden

Met een temperatuur die richting de 30 graden gaat, stromen de stranden in Flevoland vol. Lig je normaal gesproken op drukke dagen handdoek aan handdoek, nu moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Tenminste, tussen mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.


Voor de meeste strandgasten lijkt de 1,5 meter niet heilig. "Toen ik hier aankwam was het hartstikke rustig, maar mensen die aansluiten gaan soms bijna op je lip liggen", zegt een bezoekster van het Houtribstrand in Lelystad. "Ik ben al een paar keer met m'n handdoek naar achter geschoven. Maar op een gegeven moment houdt het op natuurlijk.

Toch lijkt het erop dat mensen wel iets meer afstand tot elkaar houden, vergeleken met hete dagen voor corona. Het mag dan wel niet altijd 1,5 meter zijn, personen die elkaar niet kennen geven elkaar wel wat ruimte."Vooral richting andere mensen let ik erop", zegt een jongen die met zijn vriendengroep naar het stand is gekomen. Onderling liggen de handdoeken geen 1,5 meter uit elkaar. "We zijn heel vaak samen op pad. Wat eten of drinken bijvoorbeeld."


Bij recreatieplas Wellerwaard in de Noordoostpolder is een zelfde beeld zichtbaar. Ook hier houdt niet iedereen 1,5 meter afstand. "Dat sluipt erin, dat gaat niet", zegt een bezoekster. "Ik til er niet heel erg zwaar aan. Daar ben ik gewoon eerlijk in", vertelt een ander. "Dus wat mij betreft moeten ze heel snel die regels stopzetten."


Toch is het niet zo dat afstand nemen volledig vergeten wordt. "Als je rustig op je plekje blijft is er niks aan de hand." Volgens de gemeente Noordoostpolder is op dit moment de controle op het naleven van de corona-maatregelen goed geregeld. Er is daarom geen aanleiding om extra controleurs in te zetten.

Onze Ambassadeurs