'Inreisverbod VS heeft grote impact op Flevolandse bedrijven'

Geschreven door Redactie
'Inreisverbod VS heeft grote impact op Flevolandse bedrijven'

Flevolandse ondernemers moeten zo spoedig mogelijk weer naar de Verenigde Staten kunnen vliegen. Dat vindt Horizon Flevoland. Volgens de ontwikkelingsorganisatie heeft het inreisverbod vanwege corona grote impact op regionale ondernemers. In Flevoland zitten tientallen bedrijven die hun  hoofdkantoor in Amerika hebben. Horizon Flevoland heeft de problematiek aangekaart bij de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.


In een online ronde tafelgesprek heeft Horizon Flevoland samen met de American Chamber of Commerce, de Amerikaanse ambassadeur en acht Flevolandse ondernemers gesproken over handel tussen Flevoland en de VS. Uit cijfers van het CBS (2017) blijkt dat Flevoland jaarlijks voor ongeveer 100 miljoen euro exporteert aan de Amerikanen. Horizon Flevoland wil daarom in contact blijven met de Amerikaanse ambassade in Wassenaar om een uitzondering voor Flevolandse ondernemers te krijgen om toch naar de Verenigde Staten te kunnen gaan.


Het gesprek dat de ondernemers hadden met ambassadeur Pete Hoekstra duurde ongeveer een uur. Als het aan Irene Medema van Horizon Flevoland ligt, volgt er spoedig een nieuw gesprek. De Amerikaanse ambassadeur zou ‘open for business’ zijn, maar door de noodzakelijke maatregelen gaat het anders dan normaal. In het gesprek met de ondernemers zou Hoekstra hebben benadrukt dat de VS de Europese Unie als belangrijkste handelspartner ziet.

Onze Ambassadeurs