Jochem uit Zeewolde naar spraakspecialist in VS door gulle giften

Geschreven door Redactie
Jochem uit Zeewolde naar spraakspecialist in VS door gulle giften

Nog vierduizend euro en dan kan Jochem de Ruijter uit Zeewolde na een crowdfund-actie naar Amerika. Daar kan hij worden behandeld voor zijn spraakvermogen, dat hij vorig jaar is kwijtgeraakt door een ongeval. Dat vertelde zijn moeder Christine de Ruijiter woensdag op Omroep Flevoland.

"Het loopt echt enorm", zegt zijn moeder over de crowdfund-actie. "De teller staat nu al op 21.000 en we willen 25.000. We hebben alleen die laatste paar duizend nog nodig."

Sinds juni vorig jaar raakte Jochem voor een gedeelte verlamd, nadat hij na een ongeval een nekbloeding kreeg. Daar hield hij een hersenbeschadiging aan over. Sindsdien is ook zijn spraakvermogen aangetast. Jochem was 17 jaar oud toen dat gebeurde.

Sindsdien heeft hij keihard gewerkt aan revalidatie. Dat gaat over het algemeen erg goed, alleen blijft zijn spraak achter. In de Amerikaanse staat Utah zit een behandelcentrum dat hem hierbij kan helpen. Daar werken ze met een gevoeligere MRI dan in Nederland.
 "Het is de bedoeling dat Jochem daarin gaat. En door middel van plaatjes en woorden die hij daar te zien krijgt, gaan ze kijken waar de kloof zit en waardoor het komt dat het praten niet gaat."

Onze Ambassadeurs