Buurt vindt ondergrondse container 'levensgevaarlijk'

Geschreven door Redactie
Buurt vindt ondergrondse container 'levensgevaarlijk'

Acht gezinnen uit de Polderwijk in Zeewolde protesteren bij de Raad van State tegen de plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer op de hoek van de Krypton en de Seleen. Ze zijn er fel op tegen dat de gemeente Zeewolde de container bij een kinderspeelplaats wil aanleggen.


Afgelopen week zijn daar speeltoestellen geplaatst. De bewoners vrezen voor een onveilige speelplek omdat mensen met de auto hun vuilniszakken wegbrengen en omdat twee keer per week de container geleegd moet worden. Het inzamelvoertuig komt op drie meter afstand van een fietspad in een bocht te staan. Dat is een verkeersovertreding, vinden de bewoners. Fietsers zouden daardoor in gevaar worden gebracht.


De container stond eerst gepland op een andere plek aan de Krypton, in het hart van de speelplaats. Na gesprekken met buurtbewoners heeft de gemeente de locatie iets aangepast. Dat het inzamelvoertuig stilstaat in een bocht is volgens de gemeente geen verkeersovertreding. Het twee keer per week legen van de container duurt telkens ook maar een paar minuten.


De gemeente wacht met het plaatsen van de container op de uitspraak van de Raad van State. Die is over ongeveer zes weken.

Onze Ambassadeurs