Energiebesparing in Flevoland

Geschreven door Redactie
Energiebesparing in Flevoland

Inwoners van vier Flevolandse gemeenten kunnen de komende tijd hulp, advies en spullen krijgen om energie te besparen. Ze kunnen hiervoor vanaf deze week terecht bij het plaatselijke Energieloket, dat wordt ondersteund door Natuur en Milieufederatie Flevoland.

De campagne loopt in Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde. Bewoners van huizen met een energielabel B of lager krijgen een brief. Ook is er in meerdere gemeenten een tas met energiebespaar-goodies beschikbaar. Daarin zitten bijvoorbeeld folie voor achter een verwarmingsradiator, tochtstrippen, LED verlichting en waterbesparende opzetstukken voor kranen. Inwoners van onder meer Urk kunnen dit soort spullen zelf thuis plaatsen.


Woningeigenaren en huurders kunnen verder een energiemeter lenen, om thuis te ontdekken welke apparaten ongemerkt veel elektriciteit verbruiken. Ook maken inwoners van Urk en Dronten kans op een infrarood warmtescan van de woning. In Lelystad kan een gratis energieadvies worden gewonnen. Verder zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over onder meer isolatie. Alle activiteiten worden gefinancierd vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegelden.


In Almere en Noordoostpolder zijn ook initiatieven om energie te besparen. Deze gemeenten werken met een andere organisatie samen en concentreren zich de komende tijd op één bepaalde wijk.

Onze Ambassadeurs