Hoe consumenten van muizen en groene aanslag afkomen.

Geschreven door Redactie
Hoe consumenten van muizen en groene aanslag afkomen.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzocht hoe vaak mensen bestrijdingsmiddelen kopen en gebruiken (in huis).

Het gaat om biociden ter bestrijding van muizen en groene aanslag. Het RIVM zocht uit wat mensen bij voorkeur doen tegen de bestrijding van muizen en groene aanslag.

De meest populaire oplossing is nog steeds muizenvallen maar ook muizengif wordt steeds populairder. Biociden tegen groene aanslag nam de afgelopen jaren sterk af, de meeste mensen gebruiken een hoge drukspuit om van de groene aanslag af te komen.

De overheid probeert mensen thuis af te houden van chemische middelen. Niet-chemische producten zijn namelijk veel beter voor het milieu. De overheid heeft doormiddel van voorlichtingen en de veranderingen van verpakkingsgrootte/gebruiksvriendelijke verpakkingen hulp proberen te bieden. Om te weten te komen of deze maatregelen invloed hebben heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzocht hoeveel verpakkingen van twee soorten biociden in de afgelopen jaren zijn verkocht. Dit zijn biociden tegen ratten en muizen en groene aanslag. In 2019 daalde de verkoop van chemische middelen tegen groene aanslag van 1.350.000 naar circa 1.000.000. Echter steeg de groei naar chemische middelen tegen ratten en muizen wel van in 2014 tot 2018 kwam er een verkoop van 230.000 verpakkingen uit. Wat in 2019 steeg naar 330.000 verpakkingen.




Onze Ambassadeurs