Jochem krijgt nog dit jaar dure spraakbehandeling in VS

Geschreven door Redactie
Jochem krijgt nog dit jaar dure spraakbehandeling in VS

De 18-jarige Jochem de Ruijter uit Zeewolde gaat in november of mogelijk zelfs eerder naar de VS voor een behandeling die zijn spraakvermogen moet verbeteren. De crowdfundingsactie die zijn ouders hebben opgezet, heeft ruimschoots de benodigde 25.000 euro in opgebracht.


Jochem raakte na een ongeval in juni vorig jaar gedeeltelijk verlamd. Ook liep hij een hersenbeschadiging op, waardoor hij afasie heeft. Dat houdt in dat hij niet op woorden kan komen. In Nederland is hij inmiddels vrijwel uitbehandeld, maar de Amerikaanse behandeling belooft een ingrijpende verbetering. "De behandeling daar duurt normaal vijf dagen", zegt Christine. "Daarbij monitoren ze de hersenen met een gevoelige mri-scanner. Jochem krijgt waarschijnlijk twee van die behandelingen."


De familie wil het extra geld dat is binnengekomen bij de crowdfunding gebruiken om lotgenoten van Jochem te helpen. "In het revalidatiecentrum in Woerden waar Jochem is geholpen, zitten meer jongeren met hersenschade. We willen hun en het onderzoek hier steunen, zodat de Amerikaanse behandeling misschien ook in Nederland kan worden gegeven." De familie De Ruijter overweegt om daarvoor een stichting in het leven te roepen.

Onze Ambassadeurs