Baan kwijt? Breng je nieuwe auto terug

Geschreven door Redactie
Baan kwijt? Breng je nieuwe auto terug

Veel mensen durven door de crisis geen auto meer te kopen. Daar hebben Ford en Kia iets op gevonden: mocht je je baan verliezen, dan mag je je auto weer terugbrengen. 


De verkoop van nieuwe auto's in de Verenigde Staten zakte deze maand met ruim een kwart in. Eén op de drie Amerikanen durft op dit moment geen nieuwe auto meer te kopen. Dat is slecht nieuws voor Ford, een van de grootste autoverkopers in het land. 


Daarom mogen klanten die een model uit 2019, 2020 of 2021 kopen (met een lening) of leasen, die auto een jaar na aankoop weer inleveren. "Klanten realiseren dat het even duurt voordat alles weer normaal wordt. Ze hebben nu onze steun nodig", aldus een Amerikaanse marketingdirecteur van de autobouwer.  


Daar zitten wel voorwaarden aan. Wie zijn auto inlevert, moet het verschil tussen de aanschafprijs en de dagprijs betalen. Al zegt Ford dat ze van dat restbedrag 15.000 dollar aftrekken. 


In Nederland heeft Kia een soortgelijke actie. Als je je baan verliest en in financiële problemen komt, mag je gratis je leasecontract beëindigen. 

Onze Ambassadeurs