Nederlander in Japan vreest voor tweede besmettingsgolf

Geschreven door Redactie
Nederlander in Japan vreest voor tweede besmettingsgolf

Boudewijn Verleg uit Flevoland is ervan overtuigd dat er een tweede corona-golf is in Japan. "De Japanse overheid is daar echter minder van overtuigd", aldus Verleg. "In Tokio gaat het zeker de verkeerde kant op. Elke dag zijn er honderd tot tweehonderd nieuwe besmettingen. Maar dat is blijkbaar nog geen reden om de noodtoestand uit te roepen." Verleg woont in Sendai in Japan voor zijn studie Japans.


Het zuidwesten van het land van de rijzende zon werd vorige week getroffen door noodweer. Daar waren overstromingen en landverschuivingen. Verleg verblijft noordelijker in het land. Over het weer in zijn regio zegt hij: "Hier regent het elke dag, maar het is ook het regenseizoen. Ik durf niet te zeggen of dat normaal is."  


Over een maand gaat Verleg terug naar Nederland, maar wat later wil hij graag weer naar Japan om daar werk te zoeken. "Maar als ik het land verlaat, kom ik waarschijnlijk niet zo snel terug. Dat heeft vooral te maken met de onzekere situatie rond het virus en of de reisbeperkingen wederom worden aangescherpt.

Onze Ambassadeurs