Walibi Holland valt weer in de prijzen bij 'pretpark-Oscars'

Geschreven door Redactie
Walibi Holland valt weer in de prijzen bij 'pretpark-Oscars'

Walibi Holland uit Biddinghuizen heeft vier awards in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Diamond Themepark Awards. Dat meldt een trotse woordvoerder. Drie van deze Oscars waren voor de nieuwe achtbaan Untamed. Deze ging een jaar geleden open.

Untamed werd uitgeroepen tot 'Beste Nieuwigheid van Europa' en 'Beste Achtbaan van Nederland en België'. Ook ontving de achtbaan een e-Award voor The Making Of: UNTAMED. De vierde award ging naar Halloween Fright Nights, dat net als vorig jaar werd gekroond tot 'Beste Evenement'. 


Het was de tiende editie van de Nederlands-Belgische Diamond Themepark Awards. In 21 categorieën werden er awards uitgereikt aan pretparken en dierentuinen. Naast een vakjury konden ook bezoekers uit heel Europa stemmen op hun favoriete park. De verkiezing kon dit jaar rekenen op meer dan 65.000 stemmen. Dat waren er bijna twintigduizend meer dan vorig jaar. 


Dat de nieuwe achtbaan in Walibi echte liefhebbers heeft blijkt trouwens niet alleen uit de awards. In september vorig jaar vroeg een Tsjech zijn vriendin op die plek ten huwelijk.

Onze Ambassadeurs