Communicatie over het Lanterstrand wordt beter

Geschreven door Redactie
Communicatie over het Lanterstrand wordt beter

De gemeente Zeewolde gaat betere informatie geven over de regels die voor het Lanterstrand op het Tulpeiland gelden. Dat belooft burgemeester Gerrit Gorter in antwoord op schriftelijke vragen van de ChristenUnie. 


Die partij trok vorige maand aan de bel, omdat er bij het strand gezwommen werd, terwijl op borden staat aangegeven dat mensen dit beter niet kunnen doen. De ChristenUnie wilde weten of het advies nog steeds gold en of de gemeente het kon toelichten. 


De burgemeester laat namens het college weten dat het negatieve zwemadvies nog steeds geldt, omdat het strand nog niet af is. Zo wordt er nog gewacht op gegevens over de waterkwaliteit. Voor veilig gebruik van het strand zijn volgens Gorter bovendien drijflijnen, toiletten, douches en afvalcontainers nodig. De waarschuwingsborden zijn volgens de burgemeester in overleg met de Omgevingsdienst geplaatst. 


Op het Lanterstrand komen ondergrondse afvalcontainers, vergelijkbaar met de containers die er nu al op het Woldstrand zijn. Een aantal containers zal binnenkort worden geplaatst. Voor de verdere inrichting van het strand is volgens de burgemeester nog geen budget. De gemeenteraad moet daar nog over meebeslissen. 

Onze Ambassadeurs