Bezoekers Horsterwold vaak geconfronteerd met naaktwandelaars

Geschreven door Redactie
Bezoekers Horsterwold vaak geconfronteerd met naaktwandelaars

Mensen die het bosgebied Horsterwold in Zeewolde bezoeken kunnen zomaar naakte wandelaars tegenkomen. Sommigen hebben daar geen problemen mee, maar anderen vinden het aanstootgevend. Het is officieel niet toegestaan om bloot door de Nederlandse natuur te wandelen. 


Begin vorige week werd in het Horsterwold een groep van twaalf naakte wandelaars op de bon geslingerd, aldus de politie. Het gaat om een boete van 95 euro per persoon. Volgens het Centraal Justitieel Incassobureau zijn er vanaf januari geen andere mensen geweest die zo'n boete hebben gekregen. 


In de besloten Facebookgroep Zeewolde ontmoet Zeewoldenaren staat een bericht over de beboete groep naakte recreanten. De schrijver van het bericht kwam de wandelaars tegen en was benieuwd wat mensen vinden van zo'n groep naakte mensen. De reacties lopen uiteen. Zo vindt iemand het "dikke prima" dat ze daar liepen want dat "moeten ze zelf weten". 


Een ander vindt het ongewenst, zeker als ze met haar kinderen op stap is. Weer anderen vinden naaktloperij ronduit aanstootgevend.

Onze Ambassadeurs