Containers permanent op de stoep zetten in Harderwijk?

Geschreven door Redactie
Containers permanent op de stoep zetten in Harderwijk?

Soms geeft de container een onaangename geur af, vooral in de zomer kan de groene container een onaangename geur afgeven. In de tuin is dit niet prettig.

Oplossing? Zet de container permanent op de stoep aan de andere kant van het hek. Dan verwijder je de geur en kun je de container niet zien, maar technisch gezien bevindt de clicker zich op de openbare weg. Er zijn genoeg inwoners uit Harderwijk om hun containers buiten de poort te laten staan, maar wat zijn de regels?

De containers op de stoep (op de openbare weg) zetten is best handig: zo is het lelijke ding uit het zicht en heb je geen last van vervelende luchtjes of fruitvliegjes die vaak om de container hangen in de zomer. Minder leuk is het voor de buren die nu wel tegen jouw container aan moeten kijken vanuit hun keukenraam, of er iedere dag langslopen met hun hond.

Toch gebeurt het vaak dat mensen hun container permanent op de openbare stoep, maar wel tegen hun eigen schutting aan zetten. De Harderwijkse gemeentewoordvoerder Bart zegt hierover het volgende: “Containers mogen alleen op de openbare weg staan op de dag dat de containers geleegd worden.”

Eigenlijk mag de container pas buiten gezet worden tussen 07.00 uur en 07.30 uur op de dag dat hij geleegd wordt. Uiterlijk om 20.00 uur moet de container weer op je eigen erf staan. De avond voordat hij geleegd wordt, mag je ‘m dus eigenlijk ook niet aan de weg zetten. 


Onze Ambassadeurs