Spontaan plonzen in het buitenbad? Vergeet het maar!

Geschreven door Redactie
Spontaan plonzen in het buitenbad? Vergeet het maar!

Spontaan plonzen in het water van een buitenzwembad met dit warme weer? Vergeet het maar! Vanwege speciale maatregelen is dat in de Flevolandse buitenbaden onmogelijk. Zo ook bij de buitenbaden in Biddinghuizen en Swifterbant.


Reserveren, tijdslot kiezen en op tijd weer het bad uit; dat zijn de regels bij de Alk en de Abelen. Het tijdslot bepaalt ook welke doelgroep welkom is en hoeveel zwemmers er toegelaten kunnen worden. Tijdens het banen zwemmen zijn dat er maximaal twintig en bij het familie-zwemmen kunnen er vijftig bezoekers naar binnen.


Locatiemanager Karin Meijnders hoopt dat binnenkort de maatregelen soepeler worden en meer mensen kunnen komen zwemmen. "Het is een beetje passen en meten. Wie weet gaat Rutte woensdag zeggen dat die anderhalve meter toch niet heel erg noodzakelijk is. Dan kunnen we weer wat uitbreiden."

Bij de buitenbaden in de gemeente Dronten kan dus recreatief gezwommen worden, maar het buitenbad van het Bosbad in Emmeloord houdt het voorlopig op baantjes trekken. Het zwembad streeft ernaar om in de zomervakantie het buitenbad open te stellen voor recreatief zwemmen. De Koploper in Lelystad heeft geen buitenbad, maar wel een waterspeeltuin. Die is voorlopig alleen in de weekenden open en uitsluitend voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Onze Ambassadeurs