Vergevorderde plannen voor horeca in Nagele

Geschreven door Redactie
Vergevorderde plannen voor horeca in Nagele

Nagele krijgt "met een beetje mazzel" over niet al te lange tijd een nieuwe horecagelegenheid. Dat zegt Willem Keur, voormalig wethouder in Noordoostpolder en oud-Tweede Kamerlid voor de VVD uit Nagele. Volgens hem zijn de plannen hiervoor al in een vergevorderd stadium en moeten de vergunningen en financiering  nog dit jaar rond komen. 


In het dorp zelf waren vroeger verschillende horecagelegenheden, vertelt Keur. Maar de één werd verkocht omdat er geen opvolger was en de ander moest weg vanwege verbouwingen. Sindsdien is er geen vaste horecagelegenheid meer in het dorp. Verschillende Nagelezen hebben nu de handen ineen geslagen en zijn bezig met plannen voor een horecagelegenheid voor jong en oud. Die moet in het multifunctioneel centrum komen. 

De initiatiefnemers hebben al een uitbater op het oog. Het is iemand met horeca-ervaring, maar verder wil Keur er nog niks over zeggen. 


Net buiten Nagele ligt wel nog de strandtent Pier16. In het restaurant daar kan zowel geluncht als gedineerd worden. Het is donderdag uitgeroepen tot het beste zoetwaterpaviljoen van Nederland.

Onze Ambassadeurs