Internationale Week van de Assistentiehond

Geschreven door Redactie
Internationale Week van de Assistentiehond

Gisteren is de Internationale Week van de Assistentiehond begonnen

Elk jaar op de eerste zondag in augustus begint de Internationale Week van de Assistentiehond (International Assistance Dog Week [IADW]). Dat is een week waarin alle assistentiehonden in het zonnetje worden gezet vanwege hun inzet. Maar het is ook een week die hopelijk meer bekendheid geeft aan het fenomeen assistentiehond. 

Assistentiehond is een verzamelnaam voor alle soorten hulphonden. Wat is een assistentiehond? Een assistentiehond is een hond die getraind is om mensen met een beperking te kunnen helpen. 

Wat voor soorten assistentiehonden heb je? De buddyhond (sociale hond) of PTSS-hulphond, assistentiehond (hulphond) of ADL-hulphond, signaalhonden of (blinden)geleidehonden, medische detectiehond zoals de seizurehond (epilepsie) en de diabeteshond, autismegeleidehond en hulphonden voor kinderen.

Sinds 1 januari 2017 is de Wet Gelijke Behandeling op grond van Handicap of Chronische Ziekte van kracht. Daarin staat dat assistentiehonden toegelaten dienen te worden. Met andere woorden: assistentiehonden mogen in geen enkele openbare gelegenheid worden geweigerd. Doe je dat wel dan valt dat onder strafbare discriminatie. 

Onze Ambassadeurs