Wethouder Post legt taken voorlopig neer

Geschreven door Redactie
Wethouder Post legt taken voorlopig neer

Wethouder Geert Post van Urk legt zijn taken voorlopig neer. Daarnaast stelt burgemeester Ineke Bakker een onafhankelijk integriteitsonderzoek in.

Dat is besloten in een vergadering met de fractievoorzitters. Post is in opspraak gekomen toen bleek dat hij een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon niet had gemeld aan de gemeente, terwijl dat wel moest. Wethouder Post legt zijn taken neer zo lang het integriteitsonderzoek duurt. Collega Freek Brouwer (ChristenUnie) neemt gedurende die tijd zijn taken als wethouder Economische Zaken, Visserij en Onderwijs over. 


Geert Post zelf hoopt dat hij spoedig na 1 september weer kan terugkeren als wethouder. Hierbij legt hij zelf niet zozeer de relatie met het integriteitsonderzoek, dat mogelijk enkele maanden zal duren, maar met het verhoor van zijn zoon. Die wordt op 1 september opnieuw verhoord door de rechtbank in het Engelse Chatham over de ruim 400 kilo drugs, die vorige week in zijn vrachtwagen is gevonden. Post is er van overtuigd dat zijn zoon "voor duizend procent" onschuldig is. 


Volgens informatie die Omroep Flevoland heeft gekregen is het op Urk algemeen bekend dat Geert Post al langere tijd geregeld werkzaamheden bij het transportbedrijf van zijn zoon verrichtte. Zijn partij SGP noemt het niet vermelden van de nevenfunctie 'onhandig' en betreurt dat dit afstraalt op het dorp, gemeentebestuur en de partij. 



Onze Ambassadeurs