Flevoland wil geen kencentrale voordat afvalprobleem is opgelost

Geschreven door Redactie

De provincie Flevoland voelt vooralsnog weinig voor de mogelijke komst van een kerncentrale. Dat meldt het ANP. Kernafval is voor de provincie het grootste pijnpunt.

Flevoland wil wel nadenken over een kerncentrale die zou werken op thorium, omdat een kerncentrale die op thorium werkt minder kernafval veroorzaakt.

Wetenschappers stellen dat deze techniek pas rond 2050 commercieel beschikbaar is. Naast Flevoland hebben Overijssel en Zuid-Holland hetzelfde standpunt. Groningen is gezien alle aardbevingsproblematiek helemaal tegen de komst van een kerncentrale.

In de Omgevingswet heeft Flevoland opgenomen dat er geen medewerking wordt verleend aan de vestiging van een kerncentrale, zolang er geen oplossingen zijn voor het afval en de veiligheid.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?