Dragen van een mondkapje verplicht in vakantielanden

Geschreven door Redactie
Dragen van een mondkapje verplicht in vakantielanden

In steeds meer landen waar Nederlanders graag op vakantie gaan is het dragen van een mondkapje in openbare ruimten verplicht. We zetten een aantal landen op een rijtje. 

In het openbaar vervoer en op andere plekken waar geen 2 meter afstand gehouden kan worden, moet in Spanje een mondkapje worden gedragen.

De afgelopen weken zijn er verschillende kleine COVID-19-uitbraken geweest in Spanje, waardoor op lokaal of regionaal niveau strengere regels kunnen gelden. 

Met ingang van de week 20 juli voert ook Frankrijk een mondkapjesplicht in. Onduidelijk is nog waar de maatregel van kracht wordt, maar aangenomen wordt dat de plicht zal gaan gelden in elk gebouw dat toegankelijk is voor externe personen.

De regering van het zwaar getroffen Italië raadt mensen aan overal een mondkapje te dragen. Het mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in gesloten ruimtes. 

Het dragen van een mondkapje is in Griekenland verplicht in het openbaar vervoer, winkels en andere openbare binnenruimtes. Buiten is het dragen van een mondkapje nergens vereist. Naar verwachting wordt het dragen van mondkapjes in Griekenland deze zomer verder versoepeld. 

Onze Ambassadeurs