Flevour Box wordt nieuw leven ingeblazen

Geschreven door Redactie
Flevour Box wordt nieuw leven ingeblazen

De initiatiefnemers van de Flevour Box komen met een nieuw concept. Ze gaan maandelijks inspiratiedozen verkopen met daarin seizoensproducten uit de provincie.

Dat kunnen bieten zijn, maar ook honing en quinoa.


Om de boxen te vullen werkt Flevour Box samen met boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere lokale leden van de vereniging FlevoFood. Elke doos wordt gevuld met zeven tot acht soorten groenten, twee of drie soorten fruit, vers sap en een groot aantal houdbare producten. Ook worden er recepten online gezet ter inspiratie voor wat er met de inhoud van de doos gedaan kan worden. De doos kan op verschillende punten in de provincie opgehaald worden, of voor een meerprijs thuis afgeleverd worden. Wie geïnteresseerd is kan ze los kopen of een abonnement afsluiten.


Start Flevour box

De Flevour Box is een samenwerking van verschillende organisaties waaronder Flevofood, De Lelystadse Boer en Local2Local. Aan het begin van de coronacrisis startten zij met het verkopen van een doos met daarin lokale producten van lokale producenten. In zes weken tijd werden 1200 stuks verkocht aan inwoners van Lelystad, Almere, Dronten en Zeewolde. Daarna stopte het initiatief, maar nu is het concept dus weer nieuw leven ingeblazen met een iets andere insteek.

Onze Ambassadeurs