Echtpaar verliest kort geding over kavel Marknesse

Geschreven door Redactie
Echtpaar verliest kort geding over kavel Marknesse

Het echtpaar Metselaar uit Marknesse is door de rechtbank in het ongelijk gesteld in een kort geding over de grond van hun droomhuis.

Volgens de rechter hoeft zij geen oordeel te vellen, omdat de eisen die het echtpaar stelde voor een deel al achterhaald zijn. 


Het echtpaar eiste twee weken geleden dat projectontwikkelaar Nebo Vastgoed het hoger beroep tegen de Rabobank zou intrekken, zodat de Metselaars hun huis in Marknesse zouden kunnen bouwen. Het echtpaar ontdekte pas begin dit jaar dat er nog altijd een geschil was over wie de eigenaar is van de grond. Die was in 2011 door Megahome verkocht aan Nebo. De Rabobank betwistte de verkoop en werd in 2013 door de rechter in het gelijk gesteld. De bank kreeg de grond terug en verkocht die aan de gemeente Noordoostpolder, die in 2016 kavels heeft uitgegeven. Een maand later ging Megahome failliet. Inmiddels wonen er zo'n twintig huishoudens op de grond. 


Nebo zei twee weken geleden tijdens de rechtszaak dat het hoger beroep in de zaak nooit is verjaard. De ontwikkelaar zegt een groot financieel belang te hebben om de zaak ook na ruim zeven jaar door te zetten. Op 8 september wordt de procedure rond het hoger beroep voortgezet. 


De rechtbank oordeelt verder dat het kort geding zich niet leent voor een uitspraak in de zaak van het echtpaar, omdat de Metselaars in het geschil tussen Nebo en Rabobank geen partij zijn. De familie moet de proceskosten van totaal ruim 3.200 euro nu aan Nebo en Rabobank betalen. 


Harrie Metselaar zei vorige week dat hij zijn gelijkvloerse woning toch gaat bouwen, ook al zou hij de rechtszaak verliezen. Hij heeft van de gemeente de garantie gekregen dat die hem een schadevergoeding betaalt als Nebo het hoger beroep wint en blijkt dat de gemeente hem de grond ten onrechte heeft verkocht.

Onze Ambassadeurs