Experimenteel asfalt voor Groenewoudseweg Zeewolde

Geschreven door Redactie
Experimenteel asfalt voor Groenewoudseweg Zeewolde

Een deel van de Groenewoudseweg in Zeewolde is komende weken afgesloten wegens asfalteringswerkzaamheden. Het wegdeel tussen de Golflaan en de Flediteweg wordt gebruikt als testvak.

Het asfalt vertoont snel scheuren en de gemeente hoopt dat op te lossen met een nieuwe methode. 


De scheuren in het asfalt ontstaan doordat de grondwaterstand laag is. De bomen langs de weg gebruiken veel grondwater en er is niet genoeg neerslag om dat te compenseren. 


De weg krijgt een nieuwe ondergrond, meldt de opzichter beheer openbare ruimte. Er komt een nieuwe laag zand, die wordt afgescheiden met een doek. Op dat doek komt een rooster, waar weer een laag menggranulaat op komt. Die moet voorkomen dat de grondwaterstand invloed heeft op de nieuwe asfaltlaag. 


De weg wordt ook minder breed. Van de huidige ruim 6 meter gaat een meter af. De bomen krijgen daardoor meer ruimte. Er komen daarom drie passeerstroken, zodat er daar genoeg ruimte is voor tegenliggers om elkaar te passeren. "Op deze manier hopen wij een oplossing gevonden te hebben om zowel de weg als ook de bomen in een goede conditie te houden", aldus de opzichter. 


Vanaf de Golflaan is het vanaf 27 augustus niet mogelijk om in de richting van de Flediteweg te rijden. Het is wel mogelijk om op de Groenewoudseweg richting de schuur van Staatsbosbeheer/Spiekweg te rijden. Deze beperking geldt ook voor fietsers omdat de hele weg wordt vernieuwd. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. De wegwerkzaamheden duren tot en met vrijdag 16 oktober. 


Onze Ambassadeurs