Eerste woningen aardgasvrije wijk Dronten in de verkoop

Geschreven door Redactie

Zaterdag 19 september start de verkoop van woningen in de eerste aardgasvrije wijk in Dronten. Dat meldt bouwbedrijf Van Wijnen.

Het gaat om 34 appartementen en 22 eengezinswoningen in de duurzame nieuwbouwwijk Havenkade. 


Vooral de appartementen op het voormalige industrieterrein Hanzekwartier vallen op. In complex De Silo komen appartementen van honderd tot tweehonderd vierkante meter. Daar zitten ook split-level appartementen tussen. De woningen krijgen een collectief warmtesysteem, maar wel met een eigen warmtepomp per appartement. 


Ook de woningen Demeter gaan op 19 september in de verkoop. Het betreft veertien halfvrijstaande woningen en een villa. De zeven rijwoningen van Tellus gaan die dag in de voorverkoop. Dit rijtje grenst aan een park en De Lage Vaart. 


In 2017 kwam de nieuwe wijk nog in opspraak. De eerste schetsen van het Hanzekwartier van Dronten konden niet op instemming rekenen van de gemeenteraad. Die vond de plannen niet ambitieus en onderscheidend genoeg. Wethouder Ton van Amerongen beloofde later aan de raad dat de nieuwe wijk tóch bijzonder zou worden. En dat is gelukt.

Onze Ambassadeurs