De ouderraad van Beatrixschool Ermelo maakt van de eerste schooldag een feestje

Geschreven door Redactie
De ouderraad van Beatrixschool Ermelo maakt van de eerste schooldag een feestje

De zomervakantie is voorbij aangezien ook voor regio midden de scholen weer zijn begonnen. De start van het schooljaar door de coronacrisis is nu wel anders dan de afgelopen jaren. Er mogen geen ouders/verzorgers meer mee op het schoolplein bij de Beatrixschool in wijk Oost, en er is ook geen gezellige gezamenlijke opening meer. Maar daar bedacht de ouderraad van de Beatrixschool iets op! Marcel Zimmer werd uitgenodigd.

Drie voorstellingen georganiseerd

Maandag 31 augustus was hij te gast op school. Hij gaf 3 voorstellingen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De kinderen openden gezamenlijk het nieuwe schooljaar, met veel muziek, gezang en gelach! Voor de vakantie werd er door directrice Tineke Mulder een brief naar de ouders gestuurd. Corona zette namelijk het schooljaar van 2019/2020 op zijn kop. Het was stil en leeg op straat, thuis en op school. Het was tijd voor feest, feest dat de kinderen weer naar school kunnen, feest dat het op deze manier kan! Ofwel tijd voor dankbaarheid en muziek.

Kinderen maakten zelf muziekinstrumenten

De kinderen werden opgeroepen om muziekinstrumenten te maken voor de opening van het nieuwe schooljaar. Directrice Tineke Mulder maakte ook een filmpje waarop zij zelf een liedje zong: ‘Dag school, dag school, daar ben ik weer!’ Dit liedje klonk maandagochtend luidkeels op het schoolplein met alle zelfgemaakte muziekinstrumenten.


Onze Ambassadeurs