20.000 mensen krijgen vragenlijst over gezondheid

Geschreven door Redactie
20.000 mensen krijgen vragenlijst over gezondheid

Bij zo'n 20.000 Flevolanders van 18 jaar en ouder valt deze week een vragenlijst voor de GGD Gezondheidsmeter 2020 op de mat. De GGD hoopt dat zo veel mogelijk inwoners die worden benaderd de vragenlijst invullen. Met de uitkomsten van het onderzoek wordt namelijk per gemeente bekeken wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te verbeteren.


De Gezondheidsmeter wordt eens per vier jaar overal in Nederland verspreid, ditmaal onder in totaal 1,1 miljoen mensen. De computer selecteert wie een uitnodiging krijgt voor het onderzoek; dat is dus een kwestie van toeval. Samen vormen zij een doorsnee van de bevolking. Daarom mag alleen degene die persoonlijk is uitgenodigd de vragenlijst invullen. Mensen die niet geselecteerd zijn, ontvangen geen vragenlijst en kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen.


Elke gemeente is volgens de Wet publieke gezondheid verplicht de gezondheid van de inwoners in kaart te brengen. Dat doet de GGD voor de gemeenten. Door samenwerking met het RIVM en het CBS levert het onderzoek ook een totaalbeeld op van de gezondheid van inwoners van heel Nederland. Op de website van GGD Flevoland staat nog meer informatie over het onderzoek.


Het onderzoek loopt tot december. Volgend voorjaar worden de eerste resultaten verwacht.

Onze Ambassadeurs